فهرست مطالب

دانش انتظامی مازندران - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 26، پاییز 1395)

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 26، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علیرضا باقری جامخانه*، محمد صالحی صفحات 1-20

    به طور کلی هر سازمانی بر اساس نوع خدمات، فلسفه وجودی و اهدافی که دنبال می کند، دارای اصول، اعتقادات و ارزش های گوناگونی بوده که بر اساس آن ارزش ها تعهداتی را ترسیم کرده و کارکنان نیز باید خود را با اساس اصول ارزشی سازمان تطبیق داده و برای خود هویت هایی ایجاد کنند؛ به عبارت بهتر، ارزش ها در سازمان دو گونه هستند: الف) ارزش های فردی و ب) ارزش های سازمانی. با توجه به ارزش های دوگانه، تعهدات سازمانی نیز بر اساس آن ارزش ها (فردی و سازمانی) شکل می گیرد؛ تعهد سازمانی تلفیقی از تعهدات فردی و سازمانی است؛ ازاین رو با توجه به اهمیت آن، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر مولفه های تعهد سازمانی بر بهبود عملکرد نیروی انتظامی استان مازندران می پردازد. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است که به روش میدانی اجراء شد. جامعه آماری پژوهش کارکنان نیروی انتظامی استان مازندران بوده که به روش تصادفی طبقه ای تعداد 390 نفر انتخاب شدند. به منظور ایجاد تعهد سازمانی پرسش نامه محقق ساخته شامل 27 سوال در نظر گرفته شد که روایی و پایایی آن تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از t تک نمونه ای و آزمون فریدمن استفاده شده است، یافته ها نشان می دهد که سرمایه گذاری های فرد در سازمان، فقدان فرصت های شغلی خارج از سازمان، اثرپذیری خانوادگی، فرهنگی، سازمانی، سرمایه گذاری های سازمان و جبران متقابل خدمات بر بهبود عملکرد نیروی انتظامی استان مازندران تاثیر دارند.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، مولفه های تعهد سازمانی، عملکرد، نیروی انتظامی
  • علی اصغر عباسی اسفجیر*، زهرا رستمیان، علی باجان، امید بخشنده صفحات 21-39

    نظریه عمومی جرم گات فردسن و هیرشی اذعان می کند پایین بودن خودکنترلی در افراد زمینه را برای رفتارهای انحرافی مهیا می کند، افرادی که میزان خودکنترلی آنها پایین است، دارای ویژگی هایی نظیرشتاب زدگی، عدم پشتکار، خطرپذیری، ترجیح فعالیت بدنی یا فیزیکی بودن، خودمحوری و ابراز خشم هستند. هدف از این پژوهش، آزمون تجربی این ابعاد و تعیین رابطه آنها با رفتارهای انحرافی جوانان است. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان دختر و پسر 18 الی 29 ساله دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در سال تحصیلی 95-1394 است. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای و حجم نمونه 360 نفر است. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه است. ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره در آزمون فرضیات مورد استفاده قرار گرفت. نتایج تحلیل استنباطی حاکی از آن است که بین ابعاد خودکنترلی نظیر شتاب زدگی، عدم پشتکار، خطرپذیری، خودمحوری و ابراز خشم غیر از بعد فیزیکی بودن و رفتارهای انحرافی رابطه معنی دار مشاهده می شود. هم چنین در میان ابعاد گوناگون خودکنترلی، خطرپذیری به نسبت سایر ابعاد این متغیر بیشترین قدرت تبیین کنندگی را در بروز رفتارهای انحرافی داشته است.

    کلیدواژگان: خودکنترلی، شتاب زدگی، عدم پشتکار، خطرپذیری، ترجیح فعالیت بدنی، خودمحوری، ابراز خشم، رفتار انحرافی
  • قربانعلی ابراهیمی، هادی رازقی مله*، عزت الله نصرتی پایانی، علی بابازاده بایی صفحات 41-64

    احساس امنیت ناشی از ارضای نیازها و تحقق اهداف، از جمله عواملی اساسی است که رضایت از زندگی را در بین افراد جامعه گسترش می دهد. بدین ترتیب شاید بتوان امنیت را محور اصلی شاکله نیازمندی های انسان دانست که با دیگر نیازمندی های اولیه او، مانند خوراک، مسکن و... ارتباط مستقیمی دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان و عوامل اجتماعی موثر بر احساس امنیت در بین دانشجویان عضو انجمن ها و تشکل های دانشجویی دانشگاه مازندران است. احساس امنیت اجتماعی در مقاله حاضر به دو بعد امنیت اجتماعی و امنیت اقتصادی تقسیم شده است. روش پژوهش حاضر از نوع پیمایشی و مقطعی است. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه خود اجرا استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر همه دانشجویان دانشگاه مازندران در بهار سال 1390 بودند که تعدادشان 9670 نفر بود. حجم نمونه در پژوهش حاضر با توجه به جدول مورگان 370 نفر انتخاب شد و شیوه نمونه گیری در پژوهش حاضر تصادفی ساده است. برای تجزیه تحلیل داده ها در این پژوهش از نرم افزار SPSS استفاده شده است. ضریب آلفای کرونباخ پرسش نامه این پژوهش 94/0 است. یافته ها نشان می دهد متغیرهای ابعاد اعتماد، امید به آینده، استفاده از رسانه های داخلی و خارجی با احساس امنیت رابطه مثبت و معنادار دارند؛ ولی رابطه تجربه تبعیض، با احساس امنیت منفی و معنادار است. هم چنین متغیرهای جنس و عضویت در تشکل ها با احساس امنیت رابطه معناداری دارند. مقایسه بتاها در مدل نهایی رگرسیون اکتشافی نشان می دهد که به ترتیب متغیرهای اعتماد (352/0)، امید به آینده (201/0) و تجربه تبعیض (187/0-) بر احساس امنیت دانشجویان دانشگاه مازندران اثرگذار هستند.

    کلیدواژگان: حساس امنیت، اعتماد اجتماعی، عضویت در تشکل های دانشجویی، دانشگاهمازندران
  • ولی الله قربانی اصل*، حسین ایزدی، مهدی جوانمرد، حسین علی پور صفحات 65-93

    اطلاعات جغرافیایی Gisبا داشتن تحلیل های مختلف بر روی داده ها و استفاده از مدل های گوناگون، مانند مدل تحلیلگر فضایی در یافتن بهترین مکان برای کلانتری های و دادگستری های شهر،در شناسایی یافتن بهترین مسیر در رسیدن به محل وقوع جرم وشناسایی بهترین مکان سرویس دهی مراکز انتظامی در شهر، کاربرد زیادی دارد. پژوهش حاضر با شناسایی و تحلیل نقاط جرم خیز شهر بابلسر با توجه به تحلیل انواع جرایم با استفاده از نرم افزار Gis و تاثیر آن در پیشگیری از انواع جرم در شهر بابلسر می پردازد. روش تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ شیوه اجرا، کمی و کیفی است، روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش به صورت کتابخانه ای، میدانی و توصیفی و تحلیلی بوده و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار Gisاست، که در شهر بابلسر اقدام به تحلیل فضایی وتوزیع نقاط جرم گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد توزیع از الگوی مشابهی در همه سطوح شهر پیروی نمی کند. به طوری که تعداد جرایم مرتبط با مواد مخدر با روندی افزایشی از مناطق مرکزی شهر به سمت مناطق حاشیه ای بیشتر شده است و بالاترین حد ناهنجاری در بخش شمال غربی و در مرتبه بعد در بخش جنوب شرقی شهر مشاهده می گردد. مرکز متوسط کل جرایم انجام شده در سطح شهر بابلسر را می توان به دو نقطه اصلی منطبق با بخش جنوب شرقی و شمال غربی شهر بابلسر دانست، مرکز متوسط در قسمت شمال غربی نسبت به مرکز کل جرایم ارتکابی تمایل به امتداد در طول سواحل دارد. تطبیق محدوده های متراکم جمعیت و محل قرارگیری کانون های جرم خیز در سطح شهر، نشان داد که بین عامل تراکم جمعیت و وقوع بزهکاری و شکل گیری کانون تمرکز جرایم در شهر بابلسر ارتباط و همسویی قابل توجهی وجود دارد.

    کلیدواژگان: جرائم شهری، کانون های جرم خیز، پیشگیری از جرم، سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS، شهر بابلسر
  • الهام داداشی سلوکلایی*، مهرداد متانی صفحات 95-111

    در این پژوهش با توجه به اهمیت و ضرورت مسیله، هدف از انجام آن سنجش رضایت مندی مردم از ارایه خدمات امنیتی- سیاحتی و شناسایی زمینه های بهبود و توسعه خدمات آن در شهرهای ساحلی استان مازندران است. پژوهش حاضر دارای سه متغیر اصلی؛ رضایت مندی، خدمات امنیتی و خدمات سیاحتی است که اطلاعات مربوط به این سه متغیر، توسط پرسشنامه های استاندارد و محقق ساخته، به دست آمده است. همچنین جامعه آماری این پژوهش را کلیه گردشگران داخلی و خارجی استان مازندران در سال 1395 تشکیل می دهند که با استفاده از جدول مورگان، حجم نمونه 384 نفر انتخاب شده و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته است. از طرفی روش پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی بوده است که به سنجش رضایت مندی مردم از ارایه خدمات امنیتی-سیاحتی و شناسایی زمینه های بهبود و توسعه خدمات آن در شهرهای ساحلی استان مازندران می پردازد. برای تجزیه وتحلیل نیز از آزمون های t تک نمونه ای، رگرسیون خطی و آزمون رتبه بندی فریدمن استفاده شده است. با توجه به یافته های پژوهش، تمامی فرضیه ها مورد تایید قرار گرفته است؛ به عبارتی رضایت مندی مردم از خدمات امنیتی در شهرهای ساحلی استان مازندران در وضعیت مطلوبی بوده و همچنین رضایت مندی مردم از خدمات سیاحتی در شهرهای ساحلی استان مازندران نیز مطلوب بوده است.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، خدمات سیاحتی، خدمات امنیتی، شهرهای ساحلی
  • مرتضی خاکی، دانیال سیفی ماکرانی*، لیلا اعزازی صفحات 113-133

    از جمله مشکلات شایع در بیماران ناشی از تروما در کارکنان نیروی انتظامی مشکلات اسکلتی-عضلانی است که در این میان، درد در ناحیه کمر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. الکتروتراپی روشی نسبتا جدید است که می تواند در درمان کمردردهای ناشی از تروما نقشی اساسی ایفا کند. در این مطالعه، اثربخشی دو فن رایج الکتروتراپی یعنی معالجه با دستگاه الکتروتراپی TENS، هم چنین دستگاه IFC مورد ارزیابی قرار گرفته است. در مورد کاهش شدت درد بیماران، دستگاه TENS به میزان 7/13 درصد و دستگاه IFC 5/22 درصد باعث کاهش شدت درد شدند. در بحث بهبود میزان ناتوانی بیماران نیز میزان 2/7 درصد در دستگاه IFC و 8/9 درصد در دستگاه TENS بهبودی مشاهده شد؛ اما در مورد دامنه حرکتی، دستگاه TENS میزان 27 درصد و دستگاه IFC میزان 24 درصد بهبودی را برای بیماران فراهم کردند. از نتایج این مطالعه چنین استنباط می شود که در بین روش های مختلف الکتروتراپی دستگاه IFC می تواند در مدت زمان مشابه کاهش بیشتری در مقدار درد بیماران و بهبود ناتوانی های ناشی از تروما به همراه داشته باشد؛ اما دستگاه الکتروتراپی TENS در بهبود دامنه حرکتی بیماران می تواند کاربردی تر باشد.

    کلیدواژگان: توان بخشی، تروما، الکتروتراپی، دستگاه TENS و IFC
  • محمدمحسن حسینیان*، سید ابراهیم میرزاد علمداری، محمد زلیکانی صفحات 135-155

    اختلال وسواس-اجبار جزو بیماری های اضطرابی تقسیم می شود و می تواند اثرات بسیار منفی بر کیفیت زندگی و شغل افراد برجای بگذارد.نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به دلیل ماموریت های فراوان جزو سازمان هایی محسو ب می شود که اشتغال در ان با اضطراب و استرس همراه است.این اضطرابات می تواند منتج به اختلال وسواس-اجبار در بین کارکنان این سازمان گردد. استرس اکسیداتیو یکی از مکانیسم های پایه در بیماری های روانپزشکی من جمله بیماری وسواس اجبار می باشد.این تحقیق به بررسی این مکانیسم در بیماران دارای اختلال وسواس-اجبار می پردازد. در این مطالعه حدود 18 فرد دارای اختلال وسواس-اجبار (O.C.D) از میان افراد مراجعه کننده به بخش روانشناسی بهداری ناجا در سراسر استان مازندران و درمانگاه بقیه الله شهر ساری و 18 نفر از میان افراد سالم بدون هیچ گونه سابقه بیماری انتخاب شدند.پس از انتخاب نمونه مقدار 10 سی سی از هر یک از نمونه ها خون گرفته شد و براساس روش استاندارد میزان مالون دی آلدهید (MDA)،میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی گلوتاتیون پراکسیداز (Gpx)، سوپراکسید دیس موتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) ، همچنین میزان سلنیوم پلاسما ، سطح آنتی اکسیدانت کل (TAS)، سطح اکسیدانتی کل (TRS) و ضریب استرس اکسیداتیو (OSI) اندازه گیری شد. پس از بررسی های بعمل آمده مشخص شد که میزان مالون دی آلدهید (MDA)، سوپراکسید دیس موتاز (SOD) و کاتالاز (CAT)، سطح آنتی اکسیدانت کل (TAS)، ضریب استرس اکسیداتیو (OSI) افزایش پیدا کرده است در حالیکه گلوتاتیون پراکسیداز (Gpx)، سطح آنتی اکسیدانت کل (TAS)، سلنیوم پلاسما کاهش قابل ملاحظه ای را نشان می دهد. همچنین رابطه مثبتی بین میزان سلنیوم پلاسما و آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و مالون دی آلدهید با فعالیت آزیم های /انتی اکسیدانتی مشاهده شد. با بررسی های بعمل آمده مشخص شد که استرس اکسیداتیو رابطه بسیار مثبتی با بیماری وسواس-اجبار داشته و راهکار های کنترل کننده این مکانیسم در پایان این تحقیق پیشنهاد گردید.

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، اختلال وسواس - اجبار، بیماری، اضطرابات، اریتروسیت
|
  • Alireza Bagheri Jamkhane Pages 1-20

    Basically, any organization based on the type of services, existential philosophy and the goals pursued, has different principles, beliefs and values, based on those outlines commitments and also employees must match themselves with worth principles of organization and create identities for themselves; in other words, the values in organization are two types: A) individual values and B) organizational values. According to the dual values, organizational commitments will form based on those (individual and organizational) values; Organizational commitment is a combination of individual and organizational commitments. Thus, according to its importance, this study Effective factors on organizational commitment on improvement of revenue police force of Mazandaran. This research is descriptive-survey that carried out by field method. The statistical population of study was the police force employees of Mazandaran, which 390 persons were selected by classified random method. In order to create organizational commitment, the researcher made questionnaire including 27 questions were considered that its validity and reliability were confirmed. To analyze the data, one sample t and Friedman test were used. The findings show that individual investments in organization, lack of job opportunities outside the organization, family, cultural, organizational influence, and organization investments and cross compensation of services affect on improvement of revenue. police force of Mazandaran.

    Keywords: organizational commitment, Components of organizational commitment, revenue, police force
  • AliAsghar abbasi Asfajir *, Zahra Rostamiyan, Ali Bajan, Omid Bakhshandeh Pages 21-39

    The main objective of this research is determining the relationship between self control dimension and deviant behavior in the general theory of crime. Description findings show that self control students are in the middle level control. Student's deviant behaviors are in low level and social bond in high level. The analytical results indicate that there are direct and meaningful relationship between self control variable and deviant behavior. Also, there are direct and meaningful relationship between variable social bond and age with self control. But there is no relationship between gender and self control.

    Keywords: Self Control, Deviant behavior, Gender, Social bond, age
  • ezzatollah nosratipayani, Ghorban Ali Ebrahimi, Ali Babazadeh baie Pages 41-64

    Sense of security and satisfaction of needs and achieving the goals, including central to life satisfaction among the population expands. Thus, it may be the main focus of security needs of the human constitution knew that he and other basic needs such as food, housing and... There is a direct relationship. The aim of this study was to investigate the social factors affecting the sense of security among students of Mazandaran University is a member of associations and formations.The current paper Sense of social security is divided into two social security and economic security.The study was a cross sectional method. For self-administered questionnaire was used to collect data.The study sample all of students Mazandaran University in the spring of 1390 that number was 9670.The sample size in this study, 370 patients were selected according to Morgan table. Simple random sampling method in this study.To analyze the data, SPSS software was used in this study. Cronbach's alpha coefficient of this research is 0.94.The findings showed that the variables of trust, hope for the future, and the use of domestic and foreign media have positive and significant relationship with a sense of securitybut the relationship is negative and significant experience of discrimination and a sense of security and membership and gender also coping with a sense of security.Compare betas in exploratory regression analysis showed that the variables of trust (0.325), Hope (0.201) and experience discrimination (-0.187) affect the sense of security ofstudents Mazandaran University.

    Keywords: sense of security, social trust, membership in student organizations, University of Mazandaran
  • Valiollah Qorbani asl *, Hosein ezadi, Mahdi Javanmard, hosein alipoor Pages 65-93

    Geographic Information Gis with various analysis on the data and the use of various models, such as the Spatial Analyst find the best place to police stations and Justice of the city, in identifying the best route to reach the scene of the crime and identify the best locations Service Rate police centers in the city, has many applications. This study identifies and analyzes the crime-ridden city of Babolsar, according to analysis using software Gis types of crime and its impact on the prevention of crime in the city of Babolsar deals. The research method applied in terms of procedure, quantitative and qualitative methods of data collection in this study library, field and analytical and data analysis software for Gis is, Spatial analysis of the distribution of mass in the city of Babolsar was attempted. The results show that distribution does not follow the same pattern at all levels of the city. The average total crimes committed in the city of Babolsar can be two main points correspond to the southeast and northwest of the city of Babolsar know, The average center in the northwest of the center of the alleged crimes tend to be along the coast. Implementation of the dense population and the location of hot spots in the city, showed that the population density and the incidence of delinquency and crime in the city of Babolsar focus of the formation of a parallel relationship is significant.

    Keywords: urban crime, hotbeds of crime, Crime Prevention, geographic information system GIS, the city of Babolsar
  • elham dadashi saloukolaie*, mehrdad matani Pages 95-111

    In this study, considering the importance and urgency of the problem, the purpose of the measure satisfaction and identify areas of improvement of the security services, tourism and service development in the coastal towns of Mazandaran province.This study has three main variables, satisfaction, security services and tourism services. The information on these three variables, by standard questionnaires and self-made, is obtained.The statistical population consists of all domestic and foreign tourists are Mazandaran province in 1395 that their number is unlimited, using Morgan table, 384 samples were selected and analyzed. To measure satisfaction and identify areas of improvement of the security services and the development of tourism in the province's coastal cities. For the analysis of one sample t-tests and linear regression was used.According to the findings, the hypothesis has been approved in other words; people satisfaction of security in the coastal cities of Mazandaran province was in good condition and As well as people satisfaction of tourism in the coastal cities of Mazandaran province is also desirable.

    Keywords: satisfaction, tourism services, security services, coastal cities
  • Morteza khaki, danial Seifi makrani *, Laila ezazi Pages 113-133

    One of the most important and common complications in traumatic patients in NAJA personnel is musculoskeletal disorder, that among these diseases low-back pain is particular importance. Electrotherapy stands a relatively new method that has been recently increased in our country, and it has shown that can play an important role in management of traumatic and chronic low-back pain. There are two routine electrotherapy devices: Transcutaneous electrical nerve stimulation (TENS) and interferential current (IFC) methods. There was a mean reduction on the visual analog scale of 13.7% with TENS, 22.5% with interferential current. In the oswestry questionnaire, group 1 had a mean reduction of 7.2% and group 2, 9.8% and in term of range of motion with schuber test, there was 27% improvement with TENS and 24% with IFC. Although both groups showed significant improvements, we can suggest that the utilize of new rehabilitation agents in traumatic low-back pain patients provided additional benefits in reduction of pain and disability with improving range of motion. It can be concluded that IFC technique can reduce pain intensity and disability more than TENS technique but in improving range of motion, TENS could provide better results than IFC method.

    Keywords: Rehabilitation, trauma, electrotherapy, TENS, IFC agents
  • mohammad mohsen hoseinian*, Seyyed ebrahim mirzad alamdari, Mohammad zoleikani Pages 135-155

    Obsessive compulsive disorder is an anxiety disorder and have a negative effect on life and job quality. Police’s personnels face to a lot of stress due to their heavy missions and it causes O.C.D among them. In the present study, we aimed to determine whether serum selenium (Se), antioxidant enzyme (glutathione peroxidase, GSH-Px, superoxide dismutase, SOD, and catalase, CAT) activities, and plasma malondialdehyde (MDA) levels, a product of lipid peroxidation, total oxidant andantioxidant status, oxidative stress index were associated with obsessive–compulsive disorder (OCD). The participants were 18 patients with OCD that were drug-free at least for a month and a control group (n=18) of healthy subjects, matched with respect to age and sex. In both groups, the levels of the erythrocyte MDA, GSH-Px, SOD, Se, and CAT,TRS,TOS and OSI were measured. The levels of MDA ,SOD, TOS, OSI were statistically significantly higher (P=0/0001, p=0/004,P=0.03, P<0.001respectively) in patients than controls. The activities of CAT, GSH-Px, , serum Se and TRS levels were statistically significantly lower (p=0.001, p=0/020, and p=0/001, p=0.001respectively) in patients than controls. There was a positive correlation in patients between plasma GSH-Px activity and Se concentration (r=52, p=0.001). However, in patients with OCD, CAT and SOD activities were significantly and negatively correlated with MDA levels (r=−0.45, p=0.017 for CAT and r=−0.54, p=0.020 for SOD). The study shows the presence of a significant relationship of OCD and oxidative stress, and consequently, an involvement of free radicals and of the antioxidant defence.

    Keywords: Obsessive compulsive disorder, disease, Anxiety, erytrocite